Selecteer een pagina

Als het dak van uw bedrijfshal of stal vóór 1993 gebouwd is, is de kans groot dat er asbest in de constructie zit. Tot dat jaar was hechtgebonden asbest in bijvoorbeeld golfplaten of kunstleien nog toegestaan. Vanwege gezondheids- en veiligheidsredenen is het belangrijk om dit asbest op de juiste manier te verwijderen en te vervangen. Asbest kan namelijk slijten, waardoor er vezels loskomen. Die vezels vormen een gevaar voor de gezondheid en kunnen in het ergste geval chronische ziektes veroorzaken. Vanaf 31-12-2024 zijn asbestdaken in Nederland naar verwachting verboden.

Om boetes te voorkomen, kunt u bij Muko Restyling terecht voor een volledige renovatie van uw asbest dak. In dit blog leggen we u uit waarom het belangrijk is dit aan een professional over te laten en hoe een ervaren asbestsaneerder te werk gaat.

Waarom u een asbest dak niet zelf moet verwijderen

Ook bij het verwijderen van asbest daken kunnen schadelijke vezels vrij komen. Daarom is het belangrijk om de renovatie van een asbest dak uit te besteden aan een professional die weet wat hij doet. Voordat wij uw oude dak verwijderen, voeren we eerst een asbestinventarisatie uit. Zo weten onze medewerkers precies of er inderdaad sprake is van asbest en op welke schaal. Daarna kan het asbest dak gesaneerd worden. Dat betekent dat het op veilige wijze wordt verwijderd en afgevoerd. Onze medewerkers volgen hiervoor de nodige richtlijnen en regels om zowel hun eigen veiligheid als die van u en uw medewerkers te garanderen.

Na de sanering: dak renoveren

Nadat uw asbest dak gesaneerd is, installeren onze medewerkers natuurlijk ook een nieuw dak. Daarover overleggen we eerst altijd met u. Zo zorgen we ervoor dat uw nieuwe dak helemaal voldoet aan de wensen, standaarden en eisen van uw bedrijf. U kunt bijvoorbeeld voor een duurzaam alternatief kiezen, zoals sandwichpanelen. Niet alleen ziet dit er mooi en strak uit: ook draagt u hiermee aan uw klanten uit dat duurzaamheid bij uw bedrijf hoog in het vaandel staat. Naast sandwichpanelen kunt u natuurlijk ook kiezen voor andere materialen, zoals bitumen, EPDM of metaal.

bedrijfshal-oss-na-vervanging-asbesthoudend-dak-en-gevel

Asbest dak renoveren binnen een paar dagen

Afhankelijk van de grootte van uw bedrijfshal of stal kunnen wij uw oude asbest dak meestal al binnen een paar dagen renoveren. Het saneren van het dak doen we het liefst binnen één dag, zodat alle materialen op tijd en veilig verwijderd kunnen worden. Met een nieuwe dakbedekking ziet uw bedrijfshal er bovendien weer fris en modern uit. De levensduur van uw dak wordt verlengd en de uitstraling van uw pand gaat erop vooruit. Bovendien hoeft u zich geen zorgen meer te maken om de aanwezigheid van asbest. Stamt uw bedrijfspand van voor 1993 en twijfelt u of uw dak asbest bevat? Neem dan eenvoudig contact met ons op via onze website. Samen bespreken we de mogelijkheden en bepalen we of wij uw asbest dak kunnen renoveren.